Zeeschildpadden in Espírito Santo, Brazilië

Gepubliceerd in jaargang 71, nummer 1 van Lacerta
Ramaekers, Sjef & Mathieu Woldhuis

Zeeschildpadden in Espírito Santo, Brazilië

Intro

In het najaar van 2011 zijn de auteurs met partners in Brazilië geweest, waarespeurd werd naar bijzondere endemische vogelsoorten en naar een aantal apensoorten, welke alleen in dit bedreigde bosgebied voorkomen. Vervolgens ging de tocht naar de kust bij Linhares om zeeschildpadden te zoeken. Brazilië kent een enorm aantal kilometers kust en op veel plaatsen zijn stranden die door zeeschildpadden gebruikt worden om hun eieren te leggen. Voor de kust zijn ook enkele grote foerageergebieden aanwezig, waar de verschillende soorten zeeschildpadden zich regelmatig ophouden. Met name het meer noordelijke deel van de kust (boven Salvador) is populair bij de dieren.